Sklep online

Kiełbasa PRZYPIECZKA Jodłowska na grill

35,00 zł/kg

Kiełbasa Przypieczka Jodłowska – na grill Aromatyczna, soczysta kiełbasa wieprzowa wędzona w dymie bukowym, następnie parzona i pieczona, by uzyskać idealną, chrupiącą skórkę podczas grillowania. Dzięki […]

Informacje o produkcie

Kiełbasa Przypieczka Jodłowska – na grill

Aromatyczna, soczysta kiełbasa wieprzowa wędzona w dymie bukowym, następnie parzona i pieczona, by uzyskać idealną, chrupiącą skórkę podczas grillowania. Dzięki opakowaniu MAP (modyfikowana atmosfera) zachowuje świeżość i pełnię smaku aż do chwili, gdy trafi na ruszt.

Dlaczego warto?

  • Potrójna obróbka – wędzenie, parzenie i pieczenie gwarantują głęboki, dymny aromat i kruche wnętrze.

  • Stworzona na ruszt – naciąć skórkę, położyć na średnio rozgrzanym grillu i już po kilku minutach delektować się złocistą, dopieczoną kiełbasą.

  • Wielofunkcyjna – sprawdzi się także z patelni grillowej, z piekarnika lub w ognisku.

  • Rodzinne opakowanie 1 kg lub 0,5 kg – porcja wystarczająca na spotkanie przy grillu lub szybkie obiady w ciągu tygodnia.

  • Świeżość pod kontrolą – szczelne opakowanie MAP bez konserwantów wydłuża trwałość, zachowując naturalny smak.

Wartość odżywcza w 100 g

Składnik Ilość
Wartość energetyczna 1337 kJ / 323 kcal
Tłuszcz 29 g
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g
Węglowodany 2,3 g
  w tym cukry < 0,5 g
Białko 13 g
Sól 2,1 g

Sposób przyrządzenia

  1. Rozgrzej grill do średniej temperatury (ok. 180–200 °C).

  2. Nacinaj kiełbasę co 2 cm, by tłuszcz swobodnie wytapiał się podczas pieczenia.

  3. Grilluj 6–8 minut, obracając co 2 minuty, aż skórka stanie się złocista i chrupiąca.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze 0–6 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

Kiełbasa Przypieczka Jodłowska – zapach lasu, smak tradycji i gwarancja udanego grilla w jednym kęsie.